اسرار عدد 40
وَوَاعَدْنَا
مُوسَى ثَلاَثِینَ لَیْلَةً وَأَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِیقَاتُ رَبِّهِ
أَرْبَعِینَ لَیْلَةً وَقَالَ مُوسَى لأَخِیهِ هَارُونَ اخْلُفْنِی فِی قَوْمِی
وَأَصْلِحْ وَلاَ تَتَّبِعْ سَبِیلَ الْمُفْسِدِینَ
و وعده گذاشتیم با
موسى سى شب و تمدیدش کردیم ده شب دیگر پس تمام شد میقات پروردگارش چهل شب و موسى
به برادرش هارون گفت جانشین من باش در قومم و مصلح باش و به راه مفسده جویان مرو.
(اعراف، 142)
در عدد 40، اسراری نهفته است. این عدد، در فرهنگ ادیان و در
روایات اسلامی جایگاه خاصی دارد. چنانکه می خوانیم:
? در زمان حضرت نوح
(ع)، برای عذاب کفار، 40 روز باران بارید.
? 40 سال قوم حضرت
موسی در بیابان سرگردان بودند.
? پیامبر(ص) 40 روز
از خدیجه جدا شد و اعتکاف کرد تا غذای آسمانی نازل شد و مقدمه تولد حضرت زهرا(ص)
فراهم گردید.
? رسول خدا(ص) در 40
سالگی مبعوث شد.
? انسان تا 40 سالگی
زمینه کمال روحی و معنوی دارد، اما پس از آن دشوار می شود.
? 40 روز عمل
خالصانه، عامل جاری شدن حکمت از قلب به زبان است.
? 40 بار خواندن بعضی
از سوره ها و دعاها برای فرج و رفع مشکلات سفارش شده است.
? 40 روز پذیرفته
نشدن اعمال، از جمله نماز، پیامد بعضی از گناهان است.
? 40 مومن اگر به خوب
بودن مرده ای شهادت دهند، خداوند او را می آمرزد.
? بعضی کتاب ها نیز
با محوریت عدد 40، مانند 40 حدیث نوشته شده است.
با فرا رسیدن فصل تابستان بازار نوشیدنیهای خنک داغ میشود و همه به تهیه و خرید این نوشیدنیها روی میآورند و در این بین افرادی هستند که به دلیل اهمیت دادن به سلامت خود، نوشیدنیهای گیاهی و خانگی را به نوشیدنیهای صنعتی ترجیح میدهند.
بسیاری از این نوشابههای طبیعی وقتی به شیوه صحیح تهیه و مصرف میشود نه تنها مانند نوشابههای صنعتی سلامت بدن را تهدید نمیکند بلکه حتی خواص بسیار مفیدی دارد برای مثال برخی از آنها تقویت کننده، برخی آرام بخش و دسته ای نیز حتی تاثیر درمانی دارد.
طرز تهیه برخی از این نوشیدنیهای گیاهی سالم و مفید که برای فصل گرم تابستان و پیشگیری از گرمازدگی نیز سودمند است، به شرح زیر است:
شربت ریحان
برای تهیه این نوشیدنی مقداری شربت آب قند رقیق را با دو فنجان برگ ریحان خرد شده مخلوط کنید، داخل ظرف درداری بریزید و به مدت یک ساعت در ظرف را ببندید. بعد از آن مایع را صاف کنید و سپس در یخچال قرار دهید تا خنک و آماده نوشیدن شود.
شربت استوقودوس
برای تهیه این نوشیدنی سه قاشق گل تازه استوقودوس را به مقداری شربت آب قند رقیق اضافه کنید و پس از یک ساعت شربت را صاف و خنک کنید. شربت استوقودوس شما برای نوشیدن آماده است.
شربت نعناع
شربت نعناع را نیز میتوانید مطابق با روش تهیه شربت استوقودوس تهیه کرده و پس از خنک شدن در یخچال مصرف کنید. برای تهیه این نوشیدنی استفاده از یک فنجان برگ تازه نعناع کافی است.
شربت گشنیز و فلفل سبز
برای تهیه این نوشیدنی خوش طعم و خنک کننده مقداری برگ گشنیز خرد شده را به همراه دو لیوان فلفل سبز ریز شده به شربت آب قند رقیق بیفزایید. پس از یک ساعت شربت را صاف کنید و بعد از خنک شدن میتوانید آن را مصرف کنید.
شربت وانیل و بابونه
یک لیوان شکر را با یک چهارم لیوان گلهای تازه بابونه به همراه مقداری وانیل با یک لیوان آب مخلوط کنید و در حرارت متوسط بجوشانید تا شکر به خوبی در آب حل شود. بعد از یک دقیقه جوشیدن ظرف را از روی حرارت بردارید و به مدت یک ساعت به حال خود بگذارید و سپس آن را در شیشه تمیزی بریزید و به مدت دو هفته در یخچال نگهداری کنید تا پس از آن آماده مصرف شود.
شربت لیمو و رزماری
ترکیبی از یک لیوان شکر را با 5/1قاشق غذاخوری رزماری خرد شده ، یک عدد پوست لیموی خلال شده با مقداری دلخواه آب بجوشانید تا شکر به خوبی در آب حل شود. بعد از یک دقیقه جوشیدن، شربت را از روی حرارت بردارید و بعد از یک ساعت که شربت به خوبی سرد شد آن را داخل یخچال قرار دهید و پس از چند روز نوشیدنی ابتکاری شما آماده مصرف خواهد بود.
شربت خاکشیر یکی از نوشیدنی هایی است که از گرما زدگی جلو گیری میکند و برای رفع عطش روزه داران بسیار مفید است.
مواد لازم :
آب |
خاکشیر |
شکر |
گلاب |
یخ |
طرز تهیه:
مهمترین نکته ای که هنگام تهیه این شربت باید دقت کرد شستن خاکشیر و ریگ شور کردن آن است . معمولآ در هنگام خرید خاکشیری را انتخاب کنید که کمتر ریگ و خاک داشته باشد تا شستن آن آسان تر باشد.
برای شستن آب روی خاکشیر ریخته و از دو ظرف که ترجیحآ پلاستیکی باشد متل سطل های کوچک ماست استفاده کنید ظرف پلاستیکی خیلی بهتر شنهای ریز را در کف خود نگه میدارد و سپس چندین بار باکمی صبر و حوصله خاکشیری را که آب روی آن است از ظرفی به ظرف دیگر ریخته و ریگ ته آن را خالی کنید در این فاصله آب روی خاکشیر را نیز تعویض کنید تا کاملآ آب روی آن شفاف و ریگهای آن کاملآ شسته شود.
وقتی از تمیز بودن خاکشیر اطمینان حاصل کردید شکر و گلاب به مقدار کافی بریزید و در یخچال گذاشته تا خنک شود . چون شستن خاکشیر کمی سخت است میتوانید به مقدار زیاد و غلیظ تهیه کنید و در بطری در دار داخل یخچال نگهداری کنید و هربار با اضافه کردن آب و رقیق کردن شربت به مدت چند روز از آن نوش جان کنید .
التماس دعا
اسم من «حنا» است ! قسمت مورد استفاده من برگ و گل من است ، اگر گرد کوبیده مرا با آب اکسیژنه بیست حجمى مخلوط کرده ، به موى سر خود به طور متناوب ببندید، موهاى شما رنگ حنایى روشن با تلالو آتشین پیدا خواهد کرد، در حدیث وارد است که من سرور گیاهان سبز بوده و خضاب با برگ من شعار اهل اسلام و ایمان است، سردرد را زایل مى نماید، و بر نور چشم مى افزاید قوه باه را تقویت مىنماید و خواص دیگر... |
مشخصات حنا
فارسى من حنا مىباشد، در زبان انگلیسی مرا « Myrtales » مینامند، و به زبان علمی مرا « Lawsonia inermis» قید کردهاند، گیاه من به صورت درختچهاى است که در شمال و مشرق آفریقا و عربستان و شبه قاره هند مى روید. در ایران در نواحى جنوب ، بلوچستان، کرمان و یزد مخصوصا در بم و نرماشیر به عمل مىآیم، درختچه من به طول شش تا هفت متر قامت دارد، در جوانى بدون خار و در پیرى خاردار مى شوم و اینکه بعضى از نویسندگان اروپایى درختچه خاردار و بى خار مرا دو نوع متفاوت نوشته اند اشتباه است ، در بعضى از شهرهاى هند مخصوصا بنگاله درخت من خزان نمى کند و همیشه مانند مورد سبزى خاصى دارد. تکثیر گیاه من به وسیله بذر یا قلمه صورت مى گیرد، گل من که داروسازان سنتى ایران به آن فاغیه لقب داده اند، سرخ مایل به سفیدى و بسیار خوشبو است و درختچه من در بنگاله سالى دو بار گل مى کند. میوه من به قدر فلفل است .
این ماده رنگى در برابر هوا و نور قرمز مى شود، و چنانچه مرا خیس کرده ، و در مقابل هوا و نور قرار دهید، روى آن قرمز شده و آنچه در برابر هوا و نور نیست سبز رنگ باقى مى ماند. اگر از رنگ قرمز حنا خوشتان نمى آید، مى توانید از این خاصیت استفاده کرده حضاب را در تاریکى انجام دهید. یا با افزودن یک ماده ضد کسیژن ، از اثر هوا در روى آن استفاده نمایید.
ترکیبات شیمیایی حنا
یکی از مهمترین اجسامی که شناسایی و استاندارد کردن حنا نیز، با آن صورت میگیرد، ترکیب لاوسون یا 1 ـ هیدروکسی نفتوکینون میباشد که به میزان حدود 1% حنا را تشکیل میدهد. این ماده، منبع رنگ حنا نیز هست، ترکیبات دیگر حنا، شامل کومارین، گزانتونها، فلاوونوئیدها، کینوئید، تانن به میزان 10- 5 درصد، رزین و مقداری اسید گالیک به حالت آزاد و مقدار کمی استرول از جمله سیتروسترول هستند، حنا علاوه بر موارد مذکور دارای مانیتول و موسیلاژ است. وجود موسیلاژ باعث میگردد که برگ حنا به سهولت با آب به صورت خمیر درآید . حنا دارای 2/1% اسانس میباشد.
رنگ کردن مو با حنا
اگر میخواهید موهایتان مشکی شود حنا را با وسمه، سنبلالطیب و مقدار کمی پوست گردو خشک شده مخلوط کرده سپس بجوشانید تا لعاب ایجاد کرده بعد روی سر مالیده و به مدت 4 تا 7 ساعت روی سر بماند تا خوب رنگ جذب مو شود، چون طبیعت حنا سرد و خشک است سرد مزاجان میتوانند مقداری میخک پودر کرده و با حنا بجوشانند طبیعت میخک گرم و خشک است که سردی حنا را بطرف میکند. گیاه سنبلالطیب سرشار از منگنز میباشد و مشکی بودن موی سر بخاطر منگنز میباشد.
خواص حنا
رنگ من از رنگهاى بى ضرر براى موى سر انسان است ، و از آن بیشتر در جشنها و مجالس عروسى براى رنگ کردن موى سر و صورت و کف دست و پا و آن استفاده مى نمودند، اگر گرد کوبیده مرا با آب اکسیژنه بیست حجمى مخلوط کرده ، به موى سر خود به طور متناوب ببندید، موهاى شما رنگ حنایى روشن با تلالو آتشین پیدا خواهد کرد، اگر آن را با قهوه مخلوط کرده خضاب نمایید موى سر شما به رنگ بلوطى در مى آید. براى جلوگیرى از عرق کردن دست و پا، وسیله اى بهتر از خضاب با برگ من نیست و براى این کار بهتر است آن را با برگ گردو، و یا برگ هلو مخلوط نمایند. این خضاب ، اگزما و جرب را نیز معالجه مى کند. در صنعت منبت سازى نیز از من براى رنگ نمودن چوب استفاده مى نمایند. پشم و چرم را نیز مى توان با برگ من رنگ نمود. اگر مرا با گل ریواس مخلوط کرده بر سر ببندید، رنگ طلایى به موى شما مى دهد.
خوردن دو مثقال خیسانده برگ من جهت یرقان و سنگهاى کلیه و مثانه نافع است ، و براى درمان بند آمدن ادرار و ضد عفونى کردن مجارى ادرار نافع است ، داروسازان سنتى ایران را عقیده بر آن بود که خوردن خیسانده من با هفت مثقال شکر سرخ جهت ابتلاى جذام به غایت مفید است ، و چون یک ماه مجذوم آن را مرتبا بخورد و معالجه نشود درمان به آسانى میسر نیست . شستشوى با آب جوشانده من جهت باد سرخ و سوختگى آتش و رفع التهابات جلدى سودمند مى باشد. مالیدن کوبیده برگ من روى زخمهاى آبکى نافع مى باشد. ضماد برگ کوبیده من که با پیه مخلوط شده باشد، جهت التیام زخم خصوصا گوشه کردن ناخن مفید مى باشد. خوردن بذر من قدر به یک مثقال با عسل و کتیرا جهت تقویت دماغ به غایت مفید مى باشد.
خوردن یک مثقال گل من با بیست گرم آب و عسل جهت رقع انواع صداع نافع مى باشد. مالیدن من با سرکه جهت صداع و به تنهایى جهت فالج و امراض دماغى و عصبى و التیام زخمها و بریدگیها و با موم و روغن گل سرخ جهت درد پهلو و کوفتگى اعضا سود فراوان دارد.
روغن گل من که از جوشانده آن در روغن زیتون به دست مى آید، و داروسازان سنتى ایران آن را «دهن الفاغیه » نامیده اند، مقوى مو و نیکو کننده رنگ رخساره است ، و روغن برگ من نیز مقوى و محلل درد اعصاب و مفاصل است . زیاده روى در خوردن برگ من جایز نیست ، و بهتر است همیشه آن را بالعاب اسفرزه و کتیرا میل نمایند. هنگامى که در وان حمام استحمام مى نمایند، یک قاشق حنا را در آب وان حل کنید و بعد اثر آن را ببینید.
در کشور هند و چین از برگهای حنا برای معالجه جذام، یرقان، شوره سر استفاده می کنند.دم کرده برگهای حنا را مانند چای به زنها در موقع وضع حمل می دهند. جوشانده ریشه حنا مدر است و برای نرم کردن سینه و برونشیت مناسب است.
مهمترین خواص حنا
ضد باکتری، ضد بارداری، ضد التهاب، ضد لوسمی، ضد کاندیدا، ضد عفونی کننده، ضد قارچ، ضد تب، ضد اسپاسم، ضد ویروس، ضد آفتاب، قابض، تهوع آور، ادرارآور، قاعده آور، ملین، خلط آور، محافظ کبد، کاهش دهندهی پرفشاری خون، سقط کننده، حساسیت زا، مهار کنندهی نیترات ردوکتاز و مسکن.
استفاده از حنا در دیگر کشورها
در شبه جزیره مالایا با له کرده برگهای تازه حنا به صورت ضماد در موارد سوزش پا که منشأ بیماری بری بری و کمبود ویتامین B باشد و نیز برای درمان ناراحتی های پوستی استفاده می کنند و همچنین برای جوش و کورک و زخمهای ختنه و رماتیسم و بزرگ شدن معده به کار می رود.
از جوشانده برگهای حنا و غرغره کردن آن برای رفع پیله دندان استفاده می شود. در مصرف داخلی برای کاهش درد معده پس از زایمان و نیز برای رفع خشونت صدا مناسب است.
(توجه: مصرف داخلی گیاه علف دندان چون خراش دهنده و خطرناک است از نظر میزان و مورد مصرف و ضرورت مصرف و مراقبت در عوارض احتمالی باید حتماً نظیر هر داروی غیر مجاز مصرف داخلی با توصیه و زیر نظر پزشک باشد)
ریشه قابض حنا را خشک می کنند، سپس آن را خرد کرده و نرم می کوبند و برای معالجه جوش و کورک سر بچه ها به سر آنها می مالند. همچنین برای معالجه ناراحتی های چشم نیز به کار می رود.
در اندونزی از خمیر برگهای له شده حنا برای معالجه عفونت چرکی نرمه بند دور انگشت دست و سایر بیماری های ناخن و نیز برای درمان هرپس استفاده می نمایند. و از میوه های خیلی نارس حنا مرهمی درست می کنند که برای رفع خارش مفید است.
در فیلیپین روغن و مرهمی از برگهای حنا درست می کنند که برای نرم کردن زخمها و التیام زخم و ضرب خوردگی و رفع خون مردگی به کار می رود. برگ حنا را دم می کنند و مانند چای می خورند، از اضافه وزن جلوگیری می کند و پمادی که از میوه های جوان آن درست می کنند برای رفع خارش روی پوست می مالند که بسیار مفید است.
حنا از نظر طب سنتی ایران مرکب القوی مایل به سردی و خشک است. عده ای آن را گرم و خشک نیز گفته اند.
از نظر خواص معتقدند که برای بیماری های سر و چشم و دهان مفید می باسد. ضماد برگ حنا با برگ گردو(نصف و نصف) برای درمان سردرد مفید است و اگر با سرکه بر پیشانی مالیده شود سردرد را تسکین می دهد.
مالیدن برگهای له شده حنا با روغن زیتون برای رشد موی سر مفید است، خصوصاً اگر با آب گشنیز مخلوط شده باشد.
غرغره آن با آب دم کرده برگ آن برای زخمهای دهان مفید است. خوردن دو گرم آن و یا خوردن آب خیس کرده 50 گرم آن برای یرقان، طحال، سنگ کلیه، مثانه و سختی ادرار نافع است. برای رویانیدن ناخن اصلی به جای ناخن کج اثر خوب دارد.
اگر آن را در آب خیس کرده و آب خیس کرده آن را با شکر بخورند، برای آغاز جذام مفید است و اگر این رژیم یک ماه ادامه یابد جذام تازه شروع شده، به کلی مرتفع می شود. شست و شوی پوست با آب دم کرده آن برای سوختگی آتش مفید است و مالیدن آن برای ورمهای گرم که زردآب از آن خارج می شود نافع است و با روغن گل برای رفع جرب مجرب است.
از ترکیب برگ خشک کوبیده حنا با پیه ضماد درست می کنند که برای التیام زخم گوشه ناخن مفید است.
اگر 5 گرم از گل حنا را با 100 گرم آب و عسل مخلوط کرده و بخورند برای تسکین انواع سردرد و خشک کردن رطوبت مفید می باشد.
روغن گل حنا که آن را «دهن الفاعیه» می نامند و مانند گل سرخ تهیه می کنند گرم و محلل مقوی مو برای روشنی و درخشانی رنگ چهره است.
حنا برای حلق و ریه مضر است، از این نظر باید با کتیرا خورده شود. مقدار خوراک آن تا 5 گرم است و اگر از آن بیشترخورده شود خطرناک و زیادی آن سبب هلاکت می شود.
در مدارک طبی دیگر اطبای معروف ایران مقدار خوراک از ساییده برگ آن را 5/2 گرم و خیس کرده در آب تا 35 گرم برگ هم می توان مصرف نمود و به تدریج آن را خورد. به طوری که هر بار کمتر از 5/2 گرم از برگ آن مصرف داخلی شود.
حنا برای رفع بدبوی پا بسیار موثر است.
از ساییده برگ آن که در بازار حنا گفته می شود برای رنگ کردن مو استفاده می شود و جزء قابل ملاحظه ای از مواد رنگ کردن مو تجارتی می باشد.
از برگهای خشک شده گیاه نیل که به صورت گرد درآمده باشد، مخلوط با برگ حنا گردی به نام رنگ حنا درست می کنند که برای رنگ کردن مو مصرف می شود.
1. جهت از بین بردن قارچهای پوست سر از حنا میتوان استفاده کرد.
2. برای رفع اگزما گرد برگ حنا را با برگ هلو مخلوط نموده به صورت ضماد بگذارند.
3. برای جلوگیری از عرق دست و پا گرد برگ حنا، برگ سدر و برگ درخت هلو را خیس نموده به صورت ضماد بگذارند.
4. برای معالجه ترشحات سوزاکی مهبل از جوشانده ریشه درخت حنا استفاده میشود.
5. جوشانده ریشه درخت حنا جهت برونشیت و نرم شدن سینه مفید میباشد.
6. جهت تسکین سردرد حنا را بصورت ضماد بگذارند.
7. جوشانده حنا برای کلیهها زیان بخش است.
8. جهت ضخیم نمودن پوست کف دست و پا و رفع زخمهای بین انگشتان از گرد حنا به صورت ضماد استفاده میشود.
9. حنا برای حلق و ریه مضر است باید همراه کتیرا خورده شود.
برای مشاهده ادامه این پست به ادامه مطلب مراجعه فرمایید.
10. جهت معالجه جذام خوردن جوشانده برگ حنا نافع است ناگفته نماند که برای کلیه مضر میباشد.
* مقدار مصرف: 10 گرم برگ حنا را در 250 سیسی آب خیسانده سپس بجوشانند تا به یک پنجم برسد آن را شیرین نموده به مدت یک ماه میل کنند.
11. برای رویاندن ناخن روزی 10 گرم از آب جوشانده حنا مانند شماره 10 که در رابطه با جذام گفته شد تهیه و 10 روز استفاده کنند.
12. برای رفع جوشهای دهان با آب جوشانده حنا مزمزه شود.
13. برای رویاندن مو حنا و روغن زیتون را در آب خیسانده به سر بمالند.
14. جهت درمان اگزما و تسکین خارش پوست گرد حنا را در محل بپاشند.
15. گذاشتن گل یا برگ حنا در لابهلای لباسهای پشمی مانع از بیدزدگی لباس میشود.
16. جهت رفع سردرد از ضماد حنا با سرکه روی پیشانی بگذارند.
17. جهت درمان امراض معده، کبد، طحال، مجاری ادرار و رحم حدود 2 گرم از برگ حنا میل شود.
18. جهت دفع سنگ کلیه و مثانه 8 گرم برگ حنا را در 300 سیسی آب خیسانده صاف نموده بنوشند.
19. جهت درمان یرقان از روش شماره 18 استفاده شود.
20. یک روش دیگر برای بیماری جذام این است که 30 گرم شکر را همراه خیسانده حنا به مدت یک ماه بنوشند.
21. برای درمان بادسرخ با جوشانده برگ حنا شستشو دهند.
22. جهت تسکین درد سوختگی با آتش و درمان آن با جوشانده برگ حنا محل را بشویند.
23. جهت تسکین درد اعصاب و مفاصل از روغن حنا استفاده شود به این صورت که گل حنا را در روغن زیتون جوشانده صاف نموده استفاده میگردد.
24. حنا کردن کف پا باعث تقویت نیروی جنسی میگردد.
25. جهت درمان بیماری جرب با آبلیمو مخلوط نموده بمالند.
26. جهت درمان سوزش پا که ناشی از بیماری بریبری است از ضماد حنا استفاده شود.
27. گذاشتن ضماد حنا بر سر باعث تقویت بینایی میگردد.
28. جهت معالجه جوش و کورک سر کودکان ریشه حنا را خشک نموده سپس به صورت ضماد روی سر بگذارند
اس ام اس رمضان
ماہ دلدادگی بندہ ب معبود رسید/بر سر سفرہ شاھانہ گدا آمدہ است
رمضان شهر عشق و عرفان است / رمضان بحر فیض و احسان است
رمــضــــان، مــاه عــتــرت و قــرآن / گــــاه تــــجدید عهد و پیمان است
رمــضــان امــتــــداد جــــاده نــــور / در گذرگاه هــر مــــسلمــان است
تشنه ام این رمضان تشنه تر از هر رمضانی/شب قدر آمده تا قدر خویش بدانی/لیله القدر عزیزی است بیا دل بتکانیم/سهم ما چیست از این روز&بیا دل بتکانیم
بو و حال و هواش داره میاد
آدم هارو فرا میخونه به طرف خودش...
رمضان ماه خدا ماه قرآن خوش امدی...
خدایا یاریم کن امسال نیز همچون سالیان دیگر
روزه هایم رو کامل و بدون نقص بگیرم و بتوانم شب های لیل القدر
شب زنده داری کنم و رضایت تورو جلب کنم.
الهی آمـــــــــــــــــیـــــــــــن
پایگاه خبری شبکه العالم: یکی از علمای سلفی وهابی عربستان با صدور فتوایی، روشن کردن کولر در غیاب شوهر را برای زن حرام کرد!
علمای وهابی در چند سال اخیر، علاوه بر فتوای تحریم گروه های مختلف و مذاهب مخالفشان، اقدام به صدور فتواهای مضحکی کرده اند، که با هیچ منطقی قابل تفسیر نیست.
در آخرین نمونه از این گونه فتواها، یکی از سلفی های وهابی که بر روی صفحه تویتر، خود را " علامه ابوالبراء " می خواند، با صدور فتوایی اعلام کرد: روشن کردن کولر برای زن، در غیاب شوهر حرام است.
این علامه سعودی در توجیه این فتوا تاکید کرد: اقدام زن در روشن کردن کولر در غیاب شوهر، مساله ای بسیار خطرناک است و می تواند به رواج فحشا در جامعه بیانجامد.
وی افزود: وقتی زنی در غیاب شوهر خود کولر خانه را روشن کند، ممکن است همسایه متوجه شود که زن در منزل است و به همین سبب مرتکب زنا و فحشا شود.
وهابیون کج فکر
فضائل ماه رجب و لیلة الرغائب
- مجموعه: اعمال مستحبی
هفتمین ماه از سال هجری قمری رجب نام دارد که نباید فضیلت آن را به بوته فراموشی سپرد زیرا در میان ماههای دوازده گانه تنها و بدون ائتلاف با ماههای دیگر از حرمت و قداست برخوردار می باشد، در واقع چهار ماه در قرآن کریم با تعبیر «حرم» یعنی برخوردار از حرمت یاد شده است که یکی از آنها فرد است که رجب نام دارد و در آن قتال و کشتار حرام می باشد.
رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرموده اند: «رجب ماه بزرگ خداست و هیچ ماهی در حرمت و فضیلت به پایه آن نمی رسد و قتال با کافران در این ماه حرام است، آگاه باشید که رجب ماه پروردگار است و شعبان ماه من و ماه رمضان ماه امت من است و اگر کسی در ماه رجب حتی یک روز روزه بدارد خدا را از خود خشنود ساخته و خشم الهی از او دور میگردد .»
امام هفتم (علیه السّلام) فرموده اند: رجب نام نهری است در بهشت که از شیر، سفیدتر و از عسل، شیرینتر است; هر کس یک روز از آن را روزه بدارد خداوند از آن نهر به او بیاشامد.
از امام صادق (علیه السّلام) نقل شده که حضرت محمد (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: رجب ماه استغفار امت من است، پس در این ماه طلب آمرزش کنید که خداوند آمرزنده و مهربان است و رجب را «اصب» میگویند زیرا که رحمت خداوند در این ماه بر امت من بسیار ریخته میشود پس بسیار بگوئید استغفر الله و اسئله التوبة.
در حدیث است که حضرت نوح(علیه السّلام) روز اول این ماه سوار بر کشتی شد و نجات یافت و فرمودند: کسانی که با او هستند روزه بدارند و هر که این روز را روزه بدارد آتش عذاب یک سال از او دور می شود و نیز طبق سخن حضرت صادق(علیه السّلام) خواندن زیارت امام حسین(علیه السّلام) در روز اول این ماه مستحب و تأکید شده است.
پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمودند: رجب برای امّت من ماه استغفار است پس در این ماه به محضر پروردگار از گناهان خویش پوزش طلبید که خداوند بخشنده ای مهربان است.
امام صادق(علیه السّلام) فرمود: روزه بیست و هفتم رجب را از دست مده که آن روزی است که مقام نبوّت به محمّد(صلّی الله علیه و آله و سلّم) داده شد و ثواب آن برای شما به اندازه ثواب شصت ماه است.
ماه رجب، به دلیل برخورداری از مزایای گوناگون و توجه به ابعاد معنوی آن، نامهای دیگری نیز دارد؛ نامهایی مثل ماه آمرزش خواهی (شهرُ الاستغفار)؛ ماه تک (رَجَبُ الفَرد) به دلیل تنها واقع شدن و جدا شدن آن از سایر ماههای حرام؛ سرشار (رَجَبُ الاَصَبّ) به دلیل نزول سرشار رحمت الهی؛ ماه امیرمؤمنان (شهرُ امیرِالمؤمنین)، ریسمان الهی و اَصَمْ یعنی برخوردار از فضیلتهای بسیار.
مناسبتهای رجب
ماه رجب، از ماههای بزرگی است که طلوع سه امام معصوم، امام علی علیه السلام ، امام محمد باقر علیه السلام و امام جواد علیه السلام را در آن شاهدیم و شروع بزرگ ترین جنبش تاریخ بشری، یعنی برانگیخته شدن پیام آور مهر و محبت، محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلّم) برای هدایت و سعادت انسانها، در آن اتفاق افتاده است. یاد و نام پیشوایان شهید این ماه، حضرت امام موسی کاظم علیه السلام و امام هادی علیه السلام و نیز پیام آور کربلا، زینب کبری علیه السلام گرما بخش دلهای مؤمنان است و نیمه رجب هم، پذیرای معتکفان کوی دوست خواهد بود و شاهدِ خلوتِ مشتاقان
فلسفه ماههای حرام
ماه رجب، یکی از چهار ماه حرام است که در آن از جنگ و خونریزی نهی شده است. تحریم جنگ در این چهار ماه، یکی از راههای پایان دادن به جنگهای طولانی و وسیله ای برای دعوت به صلح و آرامش بود؛ زیرا هنگامی که جنگجویان چهار ماه از سال اسلحه را بر زمین گذاشته و صدای چکاچک شمشیرها خاموش گردد و مجالی برای تفکر و اندیشه به وجود آید، احتمال پایان یافتن جنگ بسیار زیاد است. اسلام در هر سال برای پیروان خود یک آتش بس چهارماهه اعلام میدارد که این خود نشانه روح صلح طلبی اسلام است. البته اگر دشمن بخواهد از این قانون اسلامی سوء استفاده کند و حریم ماههای حرام را بشکند، اجازه مقابله به مثل به مسلمانان داده شده است.
لیلة الرغائب ( شب آرزوها )
از جمله شبهای بزرگ و با عظمت ماه رجب شب جمعه اول این ماه است.معروف به لیلة الرغائب، اعمال مخصوصی در این شب ذکر شده که به واسطه آن اعمال برکات و پاداش فراوان بر انسان سرازیر میشود.
رغائب جمع رغیبه است به معنی «امرٌ مرغوب فیه عکاء کثیر» یعنی شبی که در آن عطاها و مواهب فراوان بدست می آید در حدیث است شب جمعه اول این ماه احیاء و بیداری و نیایش فضیلت ویژه دارد و موجب دستیابی به عطایای ارزشمند حضرت پروردگار است، در حدیث است که رسول خدا(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: ملائکه این شب را به این نام نهادند و محدثان در کتابهای دعا نمازی با کیفیت مخصوصی در این شب ذکر کرده اند که پیامبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: هر کس این نماز را در این شب انجام دهد ثواب این نماز به نیکوترین صورت با روی خندان و درخشان و با زبانی فصیح در شب اول قبر در حضور این فرد ظاهر شود و به او می گوید: ای دوست من مژده می دهم تو را که از هر شدّت و سختی نجات یافتی، نمازگزار میگوید: تو کیستی که من تاکنون چنین صورتی زیبا با چنین جلوه ای ندیدم و سخنی شیرینتر از کلام تو نشنیده ام و بویی بهتر از بوی تو نبوئیدم در پاسخ میگوید: من همان نماز لیلة الرغائبم که شما انجام دادی. امشب آمده ام نزدت باشم تا حق را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود من در عرصه قیامت سایه بر سر تو خواهم افکند پس خوشحال باش که خیر از تو معدوم نخواهد شد.
کیفیت اعمال لیلة الرغائب
روز پنج شنبه اول آن ماه روزه گرفته شود. چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم می شود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود. و چون دوازده رکعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذکر" اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله" گفته شود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر "سبوح قدوس رب الملائکة والروح" گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر "رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلی الاعظم" گفته شود. دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذکر "سبوح قدوس رب الملائکة والروح" گفته شود. در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود. ان شاء الله به استجابت می رسد
سیزدهم ماه رجب و اعمال اعتکاف
از جمله فضیلت ماه رجب آن است که ایام البیض در آن واقع شده یعنی روز سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم و اعتکاف برای خدا و روزه داری، در آموزه های دینی بر آن تأکید و سفارش شده است.
و نیز ولادت حضرت امیرالمؤمنین علی(علیه السّلام) در روز سیزدهم همین ماه واقع شده.
اعمال ام داوود
یکی از عبادتها و دعاهای معروف که در ماه رجب به انجام آن تأکید شده، اعمال ام داوود است. در کتب حدیث نقل شده، جوانی در عراق که اهل معرفت بود به دست منصور دوانیقی به مدت طولانی در زندان او گرفتار شده بود که نامش داوود بود. مادرش تاب و توان خود را در فراق پسر از دست داده بود، روزی به خدمت امام صادق(علیه السّلام) رفت و داستان را نقل کرد و از آن حضرت چاره جویی نمود. حضرت فرمود: آیا میدانی این ماه، ماه رجب است و دعا در آن زود به اجابت میرسد آنچه را که میگویم دقیقاً انجام ده تا فرزندت از زندان رهایی یابد.
ابتدا سه روز، سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم رجب را روزه بدار و روز پانزدهم هنگام ظهر غسل کن و 8 رکعت نماز به جا بیاور. (کیفیت نماز در مفاتیح الجنان ذکر شده به آن مراجعه کنید). همین که نماز را خواند پس از مدّت کمی پسرش آزاد شد پس از آن ام داوود خدمت امام صادق(علیه السّلام) رسید و پس از عرض سلام خبر رهایی پسرش را به او رساند. امام صادق(علیه السّلام) فرمود: منصور دوانیقی در یکی از شبها جدّم علی بن ابی طالب (علیه السّلام) را در خواب دید که به او هشدار داد: هرچه زودتر فرزندم داوود را آزاد کن و گرنه تو را در آتش می اندازم. منصور هنگامی که آتش را در مقابل خود دید دستور داد که داوود را آزاد کنند.
بیست و هفتم ماه رجب
روز بیست و هفتم ماه رجب روز مبعوث شدن پیامبر اسلام(صلّی الله علیه و آله و سلّم) به رسالت و پیامبری است و روزه گرفتن در این روز مستحب و ثواب ویژه دارد برای هر کدام از این شبها اعمال مخصوصی ذکر شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.